Wednesday, June 29, 2011

Ensidig fokus på Apple-produkter i Aftenposten

Torsdag den 28. juni 2011 var det i Kultur-seksjonen til Aftenposten en artikkel ved navn "Unngå trøbbel på turen" som tok for seg lydbok-, spill- og musikkapplikasjoner for barn slik at slitne foreldre skal kunne slippe maset fra disse på bilturen i sommer. Problemet her er at man tilsynelatende må ha en iPad eller iPhone for å realisere fredfullheten.

Faksimille, Aftenposten 28. juni 2011
Skjev balansegang
Der andre avisers anmeldelser av nye spill og apper kommer til kort, er det vel og bra at artikkelen tar for seg hele åtte applikasjoner. Det som dog gjør at denne artikkelen ikke holder mål har med balansegangen i platformsutvelgelsen å gjøre.

Alle testene baserer seg nemlig på applikasjoner til iPhone eller iPad. Det er mulig forfatteren kun har tilgjengelig Apple-produkter til å teste disse applikasjonene på, men allikevel mener jeg at det er arbeidsgivers ansvar å gi en anmelder tilstrekkelig med utstyr, slik at han eller hun kan si noe om produkter og tjenester til et bredere utvalg av befolkningen.

Like applikasjoner på andre operativsystem
I tillegg, er det uten tvil flere av disse applikasjonene som finnes på andre platformer selv om det ikke står nevnt i artikkelen. Et kjapt søk på markedet til Android (innlogging nødvendig) for eksempel, viser oss at det finnes mange like applikasjoner som kunne vært testet, evt. nevnt for å bedre litt på balansen.

Jeg mister full troverdighet til artikkelen når jeg ser iPhone/iPad nevnt over ti ganger i samme artikkel, og er på nippet til å tro at artikkelforfatteren er kjøpt og betalt av teknologigiganten.