Tuesday, April 3, 2012

Montering av GAUI 330x-s

Her følger en kort monteringsguide til GAUI 330x-s. Se video nederst.
Ferdig montert GAUI 330x-s


Hjulene som følger med er ubrukelige, i hvert fall hvis du har tenkt å bruke quaden utendørs. Jeg prøvde disse ved første prøvetur, men endte fort opp med å kjøpe et sett med skinner som fungerte mye mer stabilt ved landing i f.eks. gress. 

De skinnene jeg kjøpte, GAUI 330X Wide Skid Set, holdt heller ikke mål. Etter et par harde landinger hadde alle plastikkfestene brutt tvert av, og hadde jeg ikke hatt gaffa hadde jeg ikke kunne brukt de mer enn et par turer.

Nedenunder ser du montering av hovedrammen, og påmontering av motorer. Guiden jeg fulgte ligger her (Buzzflyer.co.uk).


Det følger med åtte stk av de lange platene du ser på bildet under. I tillegg er det også fire av de mindre platene du ser øverst i bildet, samt fire enda mindre plater, som du skal lime en magnet inn i hver av.
 Platene monteres ved å skru inn skruer i to sølvfargede rør i mellom to og to plater.
Pass på at det store hullet i den største platen (nederst på rammen i bildet) venter opp, og dermed det det lille hullet ned.
Her ser du de minste platene som skal inn mellom rammene, hvor en liten magnet skal limes fast i et hull i platen. Dette skal brukes for å holde et plastikklokk nede når alt er montert.
Disse såkalte motor-platene har fire plastikk-utstikkere som lett går inn i avlange hull i rammene.
Hovedrammene monteres vha sølvfargede rør, slik som i midten av bildet. Under dette ser du et firkantformet avlangt rør som brukes til å holde rammene sammen i tillegg til å fungere som påmontering for hjul eller annet landingsutstyr.
Husk å lime magnetplatene og motorplatene til siderammene.
Når alle de fire rammene er montert, skal disse settes på hovedplaten.

Hovedplaten består av to deler som skrus sammen ved hjelp av rør og skruer.

De fire rammene skal kunne "kneppes" på hovedplaten. Dette gjøres lett ved hjelp av tilpassede plastikktapper i enden av rammen som går inn i hull på hovedplaten.
Når dette er gjort skal alle knepp-punktene på hovedrammene og hovedplaten limes med et tynt lag superlim. 

Så gjenstår kun rotorbladene, som skal følge med pakken.