Friday, December 10, 2010

Teknologi: Hvordan flashe HTC Wildfire til Froyo

Heppsa! I dag har jeg flashet min HTC Wildfire, slik at jeg kan få lagt in Froyo på den. HTC har i følge deres tyske facebookside annonsert at de muligens kommer med en 2.2-versjon den 13. desember, men nå klarte jeg ikke vente lenger. Prosessen var veldig enkel, og ikke minst uproblematisk. Jeg fulgte stort sett instruksjonene på denne forumposten, der du kan velge hvilken konfigurasjon du vil at operativsystemet skal ha, og selv bestemme hvilke applikasjoner som skal følge med. For eksempel kan du velge å ikke installere HTC Sense, som er det visuelle skallet HTC bruker som standard. I tillegg kan du også velge å slå av boot-lyden.

Det første du må gjøre er å laste ned et flash-program til dataen din. Jeg valgte Unrevokeds program Reflash, som du kan laste ned herfra, http://unrevoked.com/recovery/. Programmet finnes for OSX, Windows og Linux.


Deretter må du velge en såkalt ROM-fil. Det finnes mange versjoner av Android OS-et, og pakkene som inneholder installeringsfilene til disse er lagret i ROM-filer. Å velge ROM vil enkelt forklart si at du må finne en distribusjon av operativsystemet Android som du vil bruke. Jeg har benyttet meg av MoDaCo-distribusjonen, som du kan laste ned ved å følge instruksjonene i forumet til MoDaCo.

Når dette er gjort må du overføre zip-filen du mottar derfra (zipen inneholder romen, og skal ikke unzippes før du fører over) til SD-kortet på mobilen ved å plugge den inn med USB. Deretter setter du mobilen til "Debug Mode". Det kan du gjøre ved å gå inn på "Settings" og "Applications" og huke av for "Debug Mode". Start så opp programmet Reflash som du lastet ned fra Unrevoked. Programmet vil nå finne mobilen og utføre alt som er nødvendig for å erstatte mobilens interne "base", eller root. Dette gjør ingenting med selve operativsystemet ditt foreløpig, så du kan fortsatt restarte og bruke mobilen som den var.

Det kan du imidlertid ikke gjøre etter at  du har utført det som nå skal gjøres. Når Reflash er ferdig slår du av mobilen, og slår den på igjen i såkalt "Recovery Mode" ved å holde inne Power-knappen samtidig med Volume Down-knappen. Nå starter du den nye "rooten". Her kan du velge å sikkerhetskopiere det operativsystemet du allerede har, som mest sansynlig er HTCs egen versjon. Det gjør du ved å trykke deg ned (volumtastene) til Nandroid (velg med Power-knappen), og så "Backup". Skjermen vil nå vise alt som sikkerhetskopieres fra mobilens interne minnebrikke til SD-kortet. Ikke gjør noe før den er ferdig.

Etter dette er vi klare for å oppdatere OSet til Froyo. Det gjør du ved å velge  "Apply an update zip" og velg så den zip-filen du kopierte over på SD-kortet manuelt. Igjen ser du filer som kopieres over, nå fra SD-kort til internbrikken. Dette kommer til å ta litt tid. Etter dette går du tilbake i menyen ved å bruke Power-knappen, og velger så å restarte. Første restart kommer til å ta lang tid, men når den kommer seg opp og går, er du ferdig! Hvis mobilen ser ut til å henge seg etter dette, eller at oppstarten looper, noe som skjedde megd meg, må du ta ut og sette inn igjen batteriet, og så starte i den nye rooten, dvs holde inn Power-knappen og volum ned. Her inne velger du nå å slette all brukerinformasjon, såkalt "wipe" av disken, slik at internramen slettes. Etter en restart nå skal det fungere.

(Jeg tar selvfølgelig intet ansvar for eventuelle feil som kan oppstå ved å utføre disse stegene. Bruk med egen risiko.)